 032 7716 379
032 7716 379
			Spotrebný tovar
 
			Servis
 032 7710 807
032 7710 807
			Ponuka
 
			Projekt
 
			Kuch. podpora
 0918 803 417
0918 803 417
		 
	
Štýlovo zariadená kaviareň nestačí. Zákazník si z nej odnesie pozitívny zážitok najmä vďaka chuti a kvalite jedál a nápojov. Viete, na čo myslieť pri otvorení kaviarne?

Týchto faktorov je hneď niekoľko, no každý podnik a jeho koncept je unikátny. Niekedy stačí kombinácia dvoch z nich a podnikanie je úspešné. Inokedy splníte všetky a žiadna výrazná zmena nepríde. Ostáva vám len jediná možnosť – musíte iba trpezlivo čakať.
Nezáleží na tom, či sa zameriavate na praženie výberovej kávy, výrobu domácich zákuskov alebo podávanie raňajok a brunchov. Pokojne môže ísť o kombináciu všetkých troch. Dôležitá je však kvalita výstupu. Ak je vaše menu dlhé a jeho položky rôznorodé, zamyslite sa, či všetky dokážete pripraviť v najvyššej kvalite. Máte pochybnosti? Zvážte ich elimináciu z jedálneho resp. nápojového lístka. Zákazník chce iba to najlepšie.
Aby ste zabezpečili najvyššiu kvalitu jedál a nápojov, potrebujete profesionálne stroje. Nielen tie, ktoré pripravia chutnú kávu, ale aj najrôznejších pomocníkov pri skladovaní potravín. Napríklad chladiace a mraziace boxy, saladetu, chladiace vitríny a ďalšie. Následne investujte do prístrojov, ktoré urobia procesy efektívnejšími. S multifunkčným mixérom dokážete hotové zázraky, ak viete správne využiť jeho funkcie.
Podnikanie v gastronómii je najmä pre nováčikov veľkou neznámou. Mnohokrát si začiatky predstavujú idylicky, až naivne. Je to však tvrdý boj o každého zákazníka. Ako prvé by ste mali zvážiť, či je vami zvolená lokalita vhodná pre novú kaviareň. Skontrolujte konkurenčné podniky, demografiu obyvateľstva, ktorá žije a pracuje v okolí, inšpirujte sa pri podnikoch, ktoré sú na trhu dlho a úspešne.
V neposlednom rade myslite na marketing. Aj keď sa vám to zdá ako zbytočný výdavok, nepodceňujte to. Na sociálnych sieťach sa vaše reklamy bez sponzorovania zobrazia maximálne 3 % vašich fanúšikov. Offline reklama v podobe letáku na zastávke autobusu tiež niečo stojí, no ľudia sa o vás aspoň dozvedia. Nenechajte nič na náhodu.
Slovenské zákony nie sú veľmi priateľské voči začínajúcim podnikateľom v gastronómii. Pre úspech si však treba niečo vytrpieť. Poraďte sa s majiteľmi kaviarní, ktorí už majú za sebou štart projektu. Poradia vám najmä v otázkach hygieny. Nároky a štandardy tohto úradu sú prísne, no férové. Keď ich splníte, nemusíte sa obávať žiadnych mastných pokút. Ak sa v legislatívnych témach necítite komfortne, môžete si najať externistu, ktorý vám ochotne so všetkým poradí.
Najdôležitejším faktorom, ktorý zákazník zohľadňuje je to, či mu jedlo resp. nápoje u vás chutili a ako sa pri ich konzumácii cítil. Pomôže vám profesionálne zariadená kuchyňa, vhodne zvolené spotrebiče, ako aj zariadeniu baru, prípadne interiéru. S ich výberom vám dokážeme poradiť vďaka dlhoročným skúsenostiam. Stačí nás kedykoľvek kontaktovať.