Salamandre sú v moderných kuchyniach veľmi žiadaným pomocníkom v oblasti výdaja jedál. Slúžia na zapekanie, grilovanie a ohrev jedál, poslúžia však aj na predohrev tanierov či keramických dosiek.
Sálavé teplo je u salamandrov tvorené elektrickými telesami v hornej časti zariadenia. Telies môže byť niekoľko a môžu byť ovládané rôznymi spôsobmi (dielmi). Horná časť môže byť pevná, alebo posuvná. Spodná časť je zvyčajne pevná s rôznymi rozmermi (podľa veľkosti). Alternatívou sú salamandre s manuálne posuvným roštom, na ktorom je položený pokrm.
Najmodernejšie Hi-speed salamandre využívajú výkonné špirálové telesá umiestnené v keramickom bloku a uzavreté difuzným sklom pre jednoduché čistenie. Tieto salamandre majú pohyblivú hornú časť a elektronické ovládanie s možnosťou zapnutia iba časti telies podľa vlastného výberu.
Ultra rýchly nábeh teploty (200°C za 8 sekúnd), automatické ukončenie s akustickým signálom, Cook&Hold udržiavací režim po skončení ohrevu, nastaviteľné vlastné programy a ďalšie funkcie robia z RM salamandra ozajstného pomocníka pri výdaji v každej Á la carte reštaurácii.
Vyskúšajte aj Vy jeho jedinečné funkcie a ušetrite si tak stresy pri výdaji!