
Spotrebný tovar

Servis

Ponuka

Projekt

Kuch. podpora

To, čo sa najčastejšie v gastronómii kontroluje, je dodržiavanie predpísaných teplôt a podmienok skladovania potravín.
Najjednoduchšia metóda je manuálna kontrola a zápis do papierovej podoby. Je však časovo aj administratívne veľmi náročná. To sa, samozrejme, odvíja od počtu meracích/kontrolovaných miest a ich následného vyhodnotenia.
Na druhej strane najviac automatizovaná metóda si vyžaduje kompletné prepojenie všetkých zariadení do centrálneho počítača cez nízkonapäťový dátový rozvod. Táto metóda je síce veľmi pohodlná pre zber a vyhodnotenie dát, ale je investične a technicky náročná.
Zlatou strednou alternatívou, obzvlášť v už zabehnutých prevádzkach, je teda automatizovaný decentralizovaný zber dát pomocou tzv. datalogerov.
Sú to jednoduché zariadenia (automatické záznamníky), z ktorých sa po čase stiahnu dáta do bežného počítača a pomocou jednoduchého softvéru sa vytlačia a vyhodnotia.
Tieto záznamníky je možné umiestniť bežne do chladiacich/mraziacich zariadení (majú zodpovedajúce krytie proti vlhkosti). Stiahnutie dát prebieha manuálne (napr. cez USB kábel) alebo bezdrôtovo (Wifi, Bluetooth).
Následne sa v PC dáta vyhodnotia a pre prípad potreby ich môžete aj archivovať.
Chcete si aj vy uľahčiť prácu? Využite výhody tohto poloautomatizovaného systému.