HotlineHotline032 7716 379
Spotrebný tovarSpotrebak
ServisServis032 7710 807
PonukaPonuka
ProjektProjekt
Kuch. podporaKuchynská podpora0918 803 417
SkSK EnEN
Kompletná gastro technológia
Youtube
Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4
Práve sa nachádzate: Úvod > Blog > Meranie a záznam veličín môžu byť jednoduché

Meranie a záznam veličín môžu byť jednoduché

To, čo sa najčastejšie v gastronómii kontroluje, je dodržiavanie predpísaných teplôt a podmienok skladovania potravín.

 Najjednoduchšia metóda je manuálna kontrola a zápis do papierovej podoby. Je však časovo aj administratívne veľmi náročná. To sa, samozrejme, odvíja od počtu meracích/kontrolovaných miest a ich následného vyhodnotenia.

 Meranie a záznam veličín

Na druhej strane najviac automatizovaná metóda si vyžaduje kompletné prepojenie všetkých zariadení do centrálneho počítača cez nízkonapäťový dátový rozvod. Táto metóda je síce veľmi pohodlná pre zber a vyhodnotenie dát, ale je investične a technicky náročná.

Zlatou strednou alternatívou, obzvlášť v už zabehnutých prevádzkach, je teda automatizovaný decentralizovaný zber dát pomocou tzv. datalogerov.

Sú to jednoduché zariadenia (automatické záznamníky), z ktorých sa po čase stiahnu dáta do bežného počítača a pomocou jednoduchého softvéru sa vytlačia a vyhodnotia.

Meranie a záznam veličín

Tieto záznamníky je možné umiestniť bežne do chladiacich/mraziacich zariadení (majú zodpovedajúce krytie proti vlhkosti). Stiahnutie dát prebieha manuálne (napr. cez USB kábel) alebo bezdrôtovo (Wifi, Bluetooth).

Následne sa v PC dáta vyhodnotia a pre prípad potreby ich môžete aj archivovať.

Meranie a záznam veličín

Chcete si aj vy uľahčiť prácu? Využite výhody tohto poloautomatizovaného systému.

Páčil sa vám tento článok?

Zanechajte nám email a názov prevádzky spolu s mestom, v ktorom pôsobíte. Budeme vás pravidelne informovať o podobných článkoch a aktualitách z našej oblasti. Prihlásením sa na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.