 032 7716 379
032 7716 379
			Spotrebný tovar
 
			Servis
 032 7710 807
032 7710 807
			Ponuka
 
			Projekt
 
			Kuch. podpora
 0918 803 417
0918 803 417
		 
	
Kto by nemal rád vôňu čerstvého pečiva a chuť čerstvo upečeného kváskového chleba? Chceli by ste si splniť svoj sen a mať vlastnú 💥 REMESELNÚ PEKÁREŇ 💥 FARMÁRSKU PEKÁREŇ 💥 RODINNÚ PEKÁREŇ 💥 REŠTAURAČNÚ alebo HOTELOVÚ PEKÁREŇ? Viete čo všetko k tomu potrebujete?

Pri výbere technológie Vašej pekárne, je veľmi dôležité jej usporiadanie tak, aby sa Vám v nej dobre pracovalo. Základom je dôkladne premyslieť si parametre a charakter zamerania prevádzky. Pekáreň je nutné ideálne rozdeliť na 4 zóny.
Prípravná zóna, kde si pripravíte a navážite suroviny.

Pracovná zóna, kde si zamiesite cestá a spracujete do požadovanej podoby resp. tvaru výrobku.

Zrejúca zóna, kde cestá zrejú v prostredí, v akom si zvolíte (chladená fermentácia alebo kysnutie).

Pečiaca zóna, kde sa pečie v rôznych typoch pecí a následné vychladenie výrobkov vo vozíkoch.
 
Veľa ľudí si myslí, že pekáreň zaberie veľa priestoru, potrebuje veľa ľudí a ľudia musia pracovať od skorého rána do neskorého večera. To už dnes nie je pravda! Vďaka moderným technológiam sa s výrobnou časťou malej pekárne dokážete zmestiť do priestoru už od 15-30m2! V prípade celého mini pekárstva Vám postačí vhodný priestor s veľkosťou od 70-100m2 vrátane odbytovej časti predajne. Moderné kysiarne a fermentačné komory dokážu pracovať automaticky cez noc bez nutnosti obsluhy personálom.
 
 

Pre úplných začiatočníkov a malé cukrárske výroby sú vhodné aj teplovzdušné pece alebo pekárenské konvektomaty. Pre profesionálov zase pekárenské zariadenia SALVA.
Zdroj: Paneolit, Pekastroj, Antonínovo pekařství