HotlineHotline032 7716 379
Spotrebný tovarSpotrebak
ServisServis032 7710 807
PonukaPonuka
ProjektProjekt
Kuch. podporaKuchynská podpora0918 803 417
SkSK EnEN
Kompletná gastro technológia
Youtube
Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4
Práve sa nachádzate: Úvod > Blog > Čo všetko by ste mali vedieť o krájačoch zeleniny

Čo všetko by ste mali vedieť o krájačoch zeleniny

Jedno z najpoužívanejších zariadení na prípravu zeleniny v kuchyni je krájač zeleniny. Ako si zvoliť ten správny, vám objasníme v tomto článku.

krájač zeleniny 

Podľa čoho si ale vybrať?

Okrem klasických ručných mandolín existuje viacero druhov strojných krájačov a k nim celý rad diskov. Základným parametrom pre výber stroja je výkon spracovávanej suroviny v kg/hod. Pozor, výkon stroja (kapacita) záleží aj od typu suroviny. Je iné kostičkovať zemiaky a iné strúhať mrkvu.

Ďalším dôležitým parametrom je veľkosť a tvar násypky alebo typ použitej násypnej/krájacej hlavy.
Podľa veľkosti vstupného otvoru a typu hlavy je následne tiež odvodené použitie a celková kapacita stroja.

krájač zeleniny

V neposlednom rade ide aj o výber rôznych diskov. Lacnejšie krájače nemajú tak širokú základňu diskov, ako je zvykom pri drahších renomovanejších značkách.

krájač zeleniny

Pre vytvorenie špecifických tvarov sa používajú špeciálne kotúče (napríklad vlnkovače) alebo sa musia kombinovať dva disky (plátkovač + kostrovacia mriežka), aby vznikli kocky alebo hranolky. Pozor, pri menších modeloch sa veľakrát cena širšej škály diskov vyrovná polovici ceny samotnej strojnej jednotky.


 

prejst-na-produktZaujal vás tento produkt? Pozrite si ho v detailoch.

 

Páčil sa vám tento článok?

Zanechajte nám email a názov prevádzky spolu s mestom, v ktorom pôsobíte. Budeme vás pravidelne informovať o podobných článkoch a aktualitách z našej oblasti. Prihlásením sa na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.