Profesionálne chladničky, ktoré využívajú bary či reštaurácie, sú odlišné od tých domácich. Majú niekoľko vlastností a funkcií navyše, o ktorých by ste mali vedieť.
Hlavný rozdiel medzi bežnými chladničkami a chladničkami do baru spočíva v ich kapacite a vnútornej výške. Ďalší podstatný rozdiel je vo výkone chladenia a príslušenstve.
Bežné domáce alebo podpultové chladničky majú v spodnej zadnej časti umiestnený kompresor a kondenzátor, ktorý uberá miesto z čistého vnútorného objemu a výšky pre uskladnenie fliaš. Poličky v chladničke bývajú väčšinou zo skla a dvere majú niekoľko priehradok.
Profesionálne barové chladničky nemajú umiestnený kompresor v aktívnej skladovacej zóne. Majú výškovo nastaviteľné kovové police, dynamický systém chladenia a rôzne možnosti technického prevedenia (dvere môžu byť plné alebo presklené, zásuvky môžu mať rôzne kombinácie, mení sa farebné osvetlenie,…).
Vďaka vysokej variabilite a širokému príslušenstvu je možné profesionálne chladenie skladať do zostáv, a tak modelovať danému zákazníkovi priamo na mieru.
Kapacita chladničky je prispôsobená fľašiam typizovaného priemeru, pričom je do úvahy braný typ police.
Chcete vedieť, čo ešte dokáže takáto barová chladnička? Pozrite si krátke video o profesionálnom systéme GAMKO.