HotlineHotline032 7716 379
Spotrebný tovarSpotrebak
Servis Servis032 7710 807
SkSK EnEN
Kompletná gastro technológia
Youtube
Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4
Práve sa nachádzate: Úvod > Blog > Správny výber z ponuky grilov

Správny výber z ponuky grilov

Grilovanie patrí k jednému z najstarších tepelných úprav. Aby bolo jedlo čo najrýchlejšie, najefektívnejšie a najkvalitnejšie spracované, používajú sa rôzne technické konštrukcie kontaktných plôch a povrchy materiálov.

Grilovanie kedysi a dnes

Už naši dávni predkovia si potravu, najmä mäso a placky, pripravovali na rozpálených uhlíkoch alebo kameňoch. Tieto základné spôsoby úpravy jedla sa v podstate zachovali dodnes. Teraz však negrilujeme na rozpálených kameňoch, ale na kvalitných roštoch a oceľových alebo sklokeramických platniach. Médium, ktoré sa dnes využíva pri grilovaní, nezostalo len pri drevenom uhlí, ale rozšírilo sa, samozrejme, o elektrinu a plyn.

GrilovanieGrilovanieGrilovanie

Kontaktné grily majú povrch hladký alebo ryhovaný

Pri griloch s plnou plochou – inak nazývané aj smažiace platne alebo kontaktné grily, môže byť povrch platne hladký alebo ryhovaný (pre vytvorenie efektu grilovaných pruhov). Od povrchovej úpravy závisí, aké jedlá sa na grile môžu smažiť.

grily

Pre rýchlu prípravu jedla použite mikrovlny

Kontaktné grily určené pre veľmi vyťažené prevádzky (napríklad fastfoody) často využívajú aj kombináciu mikrovĺn, aby bol pokrm z chladeného stavu čo najrýchlejšie dokončený.

                                     GrilovanieGrilovanie

Opekajte na špeciálnych griloch

Grilovať sa dá prakticky čokoľvek, a preto niet divu, že výrobcovia zariadení prispôsobili svoju technológiu pre rôzne potraviny – párky, kurčatá, prasiatka alebo jahniatka. Z radu grilov sa môžete inšpirovať rotačným opekačom párkov či grilom na kurčatá.

                                          Grilovanie   Grilovanie

 

Tradičné grily obohatia jedlo o nezabudnuteľnú arómu

GrilovanieEšte stále sa používajú aj klasické lávové grily, resp. plynové grily s lávovými kameňmi a oceľovými roštmi – a to najmä kvôli špecifickej aróme. Vôňa sa cez sálavé teplo dostáva z lávových kameňov do jedla, a tak mu dodáva výraznú chuť.

                                                                   Grilovanie

 

GrilovanieTu je ešte dôležité spomenúť správnu voľbu grilovacích roštov podľa typu pokrmu.

 

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Zanechajte nám email a názov prevádzky spolu s mestom, v ktorom pôsobíte. Budeme vás pravidelne informovať o podobných článkoch a aktualitách z našej oblasti. Prihlásením sa na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.