HotlineHotline032 7716 379
Spotrebný tovarSpotrebak
Servis Servis032 7710 807
SkSK EnEN
Kompletná gastro technológia
Youtube
Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4
Práve sa nachádzate: Úvod > Blog > Ako na výber mixéra a odšťavovača

Ako na výber mixéra a odšťavovača

Každý správný fresh bar sa neobíde bez kvalitného barového mixéra (nazývaného tiež blender) a profesionálneho odšťavovača.

mixér a odšťavovač

mixér a odšťavovač

Mixéry

Na trhu sa môžete stretnúť s klasickými a profi barovými mixérmi. Aké sú medzi nimi rozdiely? Najmä v ich konštrukcii a doplnkových možnostiach. Pri profesionálnych mixéroch renomovaných značiek (ako napríklad Santos, Hamilton Beach, Blendtec) je spoločným znakom niekoľko dôležitých konštrukčných bodov:

  • celokovový hviezdicový unášač zaisťujúci prenos sily (otáčok) od motora na nôž,
  • výkonný (ale tichý) motor s možnosťou riadenia otáčok,
  • špeciálny nôž nádoby schopný drviť aj ľadové kocky s dlhou životnosťou a odolnosťou,
  • výmenné polykarbonátové stohovateľné nádoby,
  • flexibilné gumové veko nádoby,
  • sekundárny plastový kryt veka zabezpečujúci odhlučnenie nádoby pri mixovaní,
  • programovateľnú ovládaciu jednotku,
  • možnosť zabudovania mixéra do pracovnej barovej dosky.

 mixér a odšťavovač

Odšťavovače

Odšťavovače môžu byť rôzneho druhu – s rotačnou hlavou na odšťavenie citrusových plodov alebo na princípe odstredivky na rôzne druhy ovocia a zeleniny. Tento druhý typ je univerzálnejší, ale, samozrejme, o to drahší. Surovina sa najskôr rozstrúha a následne sa šťava za vysokých otáčok odstredí.
Kvalita strojov sa líši v konštrukčných prvkoch, kapacite odpadového zásobníka a vo veľkosti otvoru vstupnej násypky (hlavy). Odšťavovať možno prakticky akýkoľvek druh ovocia alebo zeleniny (i koreňovej).

U odšťavovačov existujú dva druhy - vysokootáčkové, ktoré produkt nastrúhajú a odstredia. Preto sa im tiež niekedy hovorí centrifúgové a potom nízkootáčkové, ktoré produkt za pomoci šneku ako na mäsomlynčeku najskôr pomelú a potom pretlačia cez vnútorné sítko.

Výhodou nízkootáčkových odšťavovačov je zachovanie ešte väčšej miery vitamínov a minerálov v pôvodnom stave a možnosť odšťavovať aj netypické produkty ako bylinky, šaláty a pod. 
Nevýhodou je ich vyššia cena oproti klasickým vysokootáčkovým. Rozdiel možete vidieť na videu nižšie.


 

prejst-na-produktZaujal vás tento produkt? Pozrite si ho v detailoch.

 

Páčil sa vám tento článok?

Zanechajte nám email a názov prevádzky spolu s mestom, v ktorom pôsobíte. Budeme vás pravidelne informovať o podobných článkoch a aktualitách z našej oblasti. Prihlásením sa na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.