V súčasnosti je na trhu nespočetne veľa rôznych druhov porcelánu. Nie je však porcelán ako porcelán a nie každý porcelán je vhodný do záťažových gastroprevádzok.
Reštauračný a hotelový porcelán sa vyznačuje oproti porcelánu pre domáce použitie najmä svojmi vlastnosťami, ktoré hrajú svoju úlohu v životnosti, použití a jeho cene.
Gastroporcelán zaručí dlhšiu (zvyčajne niekoľkoročnú) možnosť dopĺňania jednotlivých kusov zo širokej palety výrobkov a nepodlieha tak rýchlo módnym zmenám ako klasický spotrebný porcelán.
Gastroporcelán je možné dekorovať vlastným logom. Oproti spotrebnému porcelánu je robustnejší a tým lepšie akumuluje do seba teplo, čím udrží jedlo dlhšie teplé, od naservírovania v kuchyni až po konzumáciu stravníkom. Väčšinou sa dá stohovať, čím sa šetrí miesto a je vhodný na umývanie v profesionálnych umývačkách riadu. Najnovšie trendy zavádzajú rôzne nepravidelné tvary a farby, ktoré pútajú zákazníka a dodávajú jedlu na exkluzivite.
Chcete vidieť ako vzniká profesionálny hotelový gastroporcelán?