Klasické cukrárenské stroje na točenú zmrzlinu azda pozná každý. Dnes si predstavíme niekoľko alternatív vhodných pre menšie prevádzky či reštauračné zariadenia.
Tento stolový výrobník zmrzliny je vhodný na prípravu ľadovej drte (granity), točenej zmrzliny, rôznych krémov, sorbetov, milkshakov a ľadových nápojov.
Viac o ňom si pozrite vo videu:
Nájdeme ho v rôznych objemoch. Jeho výroba funguje na pricípe chladenia a premiešavania instatných zmesí priamo viditeľne v plexi nádobe s pomocou chladiaceho šneku.
Tento stolový model je určený výhradne na výrobu točenej zmrzliny. Výroba funguje na princípe chladenia a premiešavania instantných zmesí v chladiacej vani.
Video:
Zmrzlina sa svojou konzistenciou približuje veľkým profi strojom. Tento stolový model je schopný vyrobiť každých 20 sekúnd jednu porciu s 80 g. Kapacita zásobníka je 4 l, pričom celková produkcia dosahuje 14kg/hod.
Výhodou týchto strojov je menšia kapacita, ktorú je schopná reštaurácia či hotel spotrebovať, čerstvosť a odlišnosť od štandardných produktov.
Pre prípravu rôznych zmrzlinových dezertov a show priamo pred zákazníkom slúži mraziaca doska TEPP ICE.
Mraziaca doska má povrchovú teplotu -38°C a pracuje na opačnom princípe ako grilovacia doska. V podstate „grilujete“ pri mínusových teplotách na spôsob teppanyaki. Pomocou tejto techniky dokážete vytvoriť rôzne studené dezerty vo forme roliek.